Какъв набор от умения трябва да има един модерен маркетолог? В

...
Какъв набор от умения трябва да има един модерен маркетолог? В
Коментари Харесай

Всеки маркетолог трябва да умее това

Какъв набор от умения би трябвало да има един съвременен маркетолог? 

В недалечното минало, маркетинговите експерти бяха считани на първо място за криейтив хора. Те бяха обсъждани като креативен експерти, поради творчеството в рекламите, които виждаме всички. Понякога даже се смяташе, че колкото по-креативен е маркетологът, толкоз по-добър е той в убежаването на хората да си купят нещо. 

Но това се промени. Маркетингът еволюира. Днес маркетолозите схващат, че техните дейности би трябвало да бъдат свързани със характерни тласъци за доходи вътре в компанията. 

Маркетингът на предишния ден включваше най-много предложение на артикули и услуги на потребителите посредством потребление на креативна реклама. Част от това се състоеше в основаване на тип психическо влияние на рекламното известие върху индивида. Но дано поговорим в този момент какви нови умения би трябвало да има актуалният маркетолог. 

Днес той би трябвало да бъде авторитетен в интернет  и да може да прави образован маркетинг в обществените мрежи. За да го стори, би трябвало да бъде активен участник във виртуалния живот на обществените мрежи, изключително на тези от тях, които най-добре подхождат на бизнес ползите на компанията му. 

Важно е той да знае за неща, като в кои платформи да се разгласява наличие от името на компанията, как се построява онлайн общественост. Ако на един маркетолог му липсва схващане на обществените мрежи и той има слаб личен бранд, мнозина биха счели че не е задоволително съвременен човек и способен, с цел да ръководи и връзките или маркетинга на една огромна компания. 

Освен това, маркетолозите би трябвало да могат към този момент мъдро да поясняват огромни размери от данни . Ако е належащо, да употребяват нужния програмен продукт. Да могат да ползват сериозно аналитично мислене, откакто акциите им са осъществени, с цел да могат да ги свързват с данни, които им споделят от тук нататък от какво се нуждае потребителят. Ако един маркетолог не може хубаво да интерпретира данни, това може да докара до огромни загуби за компанията. Заради похабени напразно старания да се таргетира - погрешно. 

Днешният маркетингов експерт би трябвало да бъде добре осведомен с най-новите софтуерни устройства . Дори с тези, които още не са достигнали до локалния пазар. Явно е, че развиването на технологиите е моторът за доста промени, които виждаме в маркетинга. От основно значение е маркетолозите в фирмите да одобряват използването на технологиите вътре в организацията и да могат изцяло да употребяват инструментите, които устройствата оферират. 

Би било впечатлявщао също, в случай че маркетологът стане и откривател . Той би трябвало да бъде кадърен бързо да открива информация, която се отнася до акциите. В допълнение, маркетолозите би трябвало да бъдат и способни да събират информация от групи от хора онлайн (краудсорсинг). Трябва да бъдат застанали на върха на трендовете в промишлеността и да познават ключови прозрения. 

Заради обществените мрежи, маркетолозите се свързват непосредствено с клиентите повече от всеки път. Ето за какво потребителското прекарване също е умеене, което маркетологът в днешната цифрова ера би трябвало да има. Той би трябвало да е наясно с това, което сформира страхотното потребителско преживяване по отношение на компанията му. И това преживяване би трябвало да се демонстрира като искра на всяка акция. 

Маркетологът също така би трябвало и да умее да написа добре . Да бъде образован. Да се показва съответно. Да основава привличащо внимание и утвърждение наличие. Това наличие може да споделя история за компанията. И освен че трябва да намира способи да употребява документално добре думите, само че и има потребност той да знае " едно-две неща " и за форматирането. За заглавията, основните думи, избирането на привличащи вниманието образни детайли. 

Маркетологът би трябвало да бъде човек, който сътрудничи . Да може да развива мощни връзки с вътрешните екипи, да вземем за пример с комерсиалния отдел. Трябва и ловко да поддържа връзките с външни сътрудници и клиенти. Да е наясно с най-новите усъвършенствания на вски обособен артикул, който компанията му предлага. За да може да го прави, би трябвало да поддържа открита връзка с вътрешните екипи. По отношение на външните, би трябвало да е кадърен да има положителни връзки с клиенти, които водят до доходи и облаги.

Не на последно място, маркетологът би трябвало да е развил мощни лидерски качества . Просто не е допустимо да се сътвори същинска експертност във всяко едно от горепосочените умения, в случай че няма такива. 

И най-много, маркетинговият водач би трябвало да схваща, че е невероятно да се има експертността във всички тези области, в случай че не е подсилен от добър маркетингов екип , работещ фокусирано върху цели. Екипът ускорява качествата на маркетолога, персоналните му умения и метода, по който се показва компанията. 

Разбира се, и творчеството е значима. Нейното значение не се е изгубило изцяло в актуалния маркетингов свят. Просто има доста повече значими качества, добавени към маркетинга, от всеки път. 

По комантар на Джон Уайт (), създател и основен маркетингов шеф на Social Marketing Solutions, в Inc.com
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР